Opening woonunits in de Kooi

In de Leidse wijk de Kooi zijn zestien ‘houten huisjes’ gebouwd waarvan De Binnenvest er twaalf tot haar beschikking heeft. De overige vier woonunits zijn bestemd voor ‘reguliere’ woningzoekenden.

De woonunits zijn staan voor de duur van drie jaar naast de vroegere basisschool De Springplank aan de Sumatrastraat. Over drie jaar worden de units ingezet op een andere, nog te bepalen plek.

Om als cliënt te kunnen doorstromen vanuit de opvang is, naast een goed verlopend herstel en de opbouw van perspectief, uiteraard ook woonruimte nodig. Onder andere met de eenpersoonsunits die De Binnenvest in de Kooi gaat huren van woningcorporatie Ons Doel ontstaat een arsenaal aan kleine, betaalbare woningen die wij onderverhuren aan cliënten die uit de opvang kunnen uitstromen. Wij noemen deze vorm van wonen met begeleiding een ‘tussenvoorziening’. Het stelt cliënten in staat het leven weer op te bouwen om zich daarna definitief ergens te vestigen.

De Sumatrastraat is de eerste plek in Nederland waar deze woonunits gemaakt door Finch Buildings worden gebouwd. De opening trok dan ook veel belangstellenden en pers.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/3362994/Containerwoningen-in-Leiden-het-mooiste-gebouw-van-de-hele-Kooi

https://www.leidschdagblad.nl/leiden-en-regio/de-mooiste-huisjes-van-de-buurt

U bent hier